Izbornik jezika

Bosanski | English
Novosti

Promocija govornog pikada na Božićnom bazaru u Njemačkoj ambasadi u Sarajevu

 

25.06.2020 10:02
Slika
 

Božićni bazar je manifestacija koja se svake godine početkom decembra organizira u Njemačkoj ambasadi u Sarajevu. Sredstva od prodaje proizvoda koje priprema osoblje ambasade daju se u humanitarne svrhe. Događaj uključuje i druge programe različitog karaktera.

 Ove godine, gosti su bili djeca i mladi sa oštećenjem vida, članovi Udruženja građana oštećenog vida Tuzla. Organizirana je promocija govornog pikada koji je u zadnje vrijeme sve popularniji među slijepima u našoj zemlji.  Ambasada je donirala Udruženju govorni pikado u okviru projekta razvoja sporta za osobe sa invaliditetom. Slijepe i videće osobe bile su ravnopravne u igri jer su osobe koje vide nosile neprozirne naočale.

 Pored djece i mladih sa oštećenjem vida, na revijalnom turniru sudjelovali su zainteresirani službenici ambasade i njihova djeca. Svaki učesnik koji vidi platio je simboličnu kotizaciju za učešće.

Za tri prvoplasirana takmičara obezbijeđene su prigodne nagrade. Učesnicima se obratila njemačka ambasadorica u Sarajevu i izrazila zadovoljstvo zbog organizirane aktivnosti.

0 0